Ga naar inhoud
De desolate omgeving van het Belgische dorpje Doel vormt het decor van een poëtische en muzikale dansfilm over gevoelens van hoop, verlangen en gemis, waar de vier personages mee worstelen.
Een dansfilm waarin op poëtische wijze gevoelens van hoop, verlangen en gemis worden verbeeld. Op basis van een compositie van de Haarlemse componist Niels van der Weiden begeleiden drie jazzmuzikanten vier dansers-acteurs. Het decor van de film is de desolate en verloren omgeving van het Belgische Doel, het dorpje dat ook ooit gemist gaat worden omdat het plaats zal moeten maken voor de groeiende Antwerpse haven. In dicht op de huid gefilmde, tekstloze scènes tonen de personages een intiem en indringend spel van aantrekken en afstoten.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Sound Design

Titel: Mangel
Jaar: 2013
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Dans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.