Ga naar inhoud
De krachtmeting en sensuele aantrekkingskracht tussen een drietal dansers in deze dansfilm krijgen een bijzondere dimensie door het geheim dat net voor de aftiteling onthuld wordt.
De film opent met een gedanste meeting of forces tussen twee jongens in een anonieme garage die een onverwachte wending krijgt als er een derde danser opduikt. Dan ruimt een van hen het toneel en ontstaat er een sensuele dans. Een voice-over van een volwassen man reflecteert op hoe het ‘zijn’ van een jongeman zich verhoudt tot de onmogelijkheid van het werkelijk kennen. Het verhaal ontwikkelt zich geleidelijk en onthult zijn laatste geheim net voor de aftiteling begint. Door het postscriptum krijgen zowel de bespiegeling als de choreografie een extra lading.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Geluidsnabewerking
Sound Design
Cast (hoofdrol)

Titel: Intrinsic Moral Evil
Jaar: 2013
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Dans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.