Ga naar inhoud
Een beeldverhaal dat de uittocht van mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging op unieke wijze verbeeldt. Een indrukwekkend panorama van maar liefst twaalf meter lang, dat te bekijken is op de smartphone of tablet.

Exodus was in eerste instantie een graphic novel; het eerste boek van illustrator Jasper Rietman (bekend van onder andere The Washington Post en de Volkskrant). Nu is het ook een app die op iOS draait. Dit interactieve beeldverhaal verbeeldt de uittocht van mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en vervolging. Daarin lopen actuele thema's subtiel over in een illusoire toekomstvisie. Anders dan de papieren versie heeft dit project muziek, geluidseffecten, animatie en het zogenoemde 'parallax effect' (ook wel 2,5D genoemd). Wanneer je je tablet of smartphone horizontaal beweegt, is het resultaat een unieke, scrollende ervaring, waarbij de 45 aaneengeschakelde illustraties één panorama van bijna twaalf meter lang vormen. De beelden zijn getekend in de door Joost Swarte in Nederland bekend geworden 'klare lijn'-stijl, die kenmerkend is voor de maker.

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 2 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Dit werk is vrij toegankelijk.

Credits

Visual Effects
Conceptontwikkeling
Interface en interaction design
Grafische vormgeving
Productiebedrijf
Submarine Channel

Titel: Exodus
Jaar: 2020
Duur : 10 minuten
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

BoekverfilmingActie & AvontuurAnimatieExperimenteelDramaReizenMaatschappijKunst & CultuurGeschiedenisMedia

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.