Ga naar inhoud
Still

Hier woon ik, daar leef ik

Regie: Fatima Jebli Ouazzani
De oversteek die de eerste generatie Turkse vrouwen ooit maakte naar Nederland, wordt nu door sommige dochters en kleindochters in omgekeerde richting gemaakt. Vier vrouwen spreken over het leven tussen twee culturen.

De oversteek die de eerste generatie Turkse vrouwen 45 jaar geleden maakte van Turkije naar Nederland, maken sommige dochters en kleindochters nu in omgekeerde richting. In deze documentaire worden die wegen met elkaar vervlochten en wordt de keuze om te blijven of terug te gaan zichtbaar in de levens van vier Turkse vrouwen. Zij vertellen ronduit hoe zij omgaan met het gemis van de oude cultuur en het gevecht aangaan met de nieuwe.

Titel: Hier woon ik, daar leef ik
Jaar: 2012
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Blik naar buiten(land)Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.