Ga naar inhoud
Stills

Teledoc Campus - Tijd en tij

Regie: Marleen van der Werf
Filmisch essay over de intrinsieke kalmte van de natuur, stijlvol gefilmd aan de continu veranderende Nederlandse Noordzeekust; op het Waddeneiland Terschelling en in het Noord-Hollandse Bergen.
Het getij van de wind aan onze Noordzeekust laat het landschap steeds weer veranderen. Jaar in, jaar uit, elk seizoen weer. In dit filmische essay registreert de camera stijlvol de wind die over het helmgras glijdt en de schaduwen van meeuwen op het stille strand. Een veer, een bunker, een tor en doodse stilte op een besneeuwd strand. De weidse shots, of juist die op microniveau, tonen passend de vergelijking van het stille landschap tot ons mentale landschap. Soms sneeuwwit verstild, dan weer fel blauw en temperamentvol.
Titel: Teledoc Campus - Tijd en tij
Jaar: 2018
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie Natuur & Milieu

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2018)
Marleen van der Werf

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.