Ga naar inhoud
Still

I Love Venice

Regie: Helena Muskens, Quirine Racke
Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is? Documentaire die de wereld laat zien van inwoners van Venetië. Hun stad verandert langzaam in een onbetaalbaar pretpark.
Jaarlijks bezoeken dertig miljoen mensen de 'mooiste stad op aarde'. Iedereen wil het sprookjesachtige Venetië zien - maar bewoners ontvluchten de stad. Venetië is te duur om in te wonen, vastgoed wordt verkocht aan rijke buitenlanders, huren stijgen explosief en winkels verkopen slechts toeristische producten. Deze documentaire zoomt in op de zorgen van de bewoners, die vrezen dat hun stad transformeert in een pretpark. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: I Love Venice
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Kunst & CultuurMediafonds 25 JaarNatuur & MilieuInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.