Ga naar inhoud
Kunstenares Claudy Jongstra werkt met wol en vilt. Ze heeft haar eigen schaapskudde en wil in harmonie leven met de wereld. Door haar succes wordt het steeds moeilijker om haar idealen hoog te houden.

Kunstenares Claudy Jongstra werkt met wol en vilt. Ze heeft haar eigen schaapskudde en maakt zelf verf uit natuurlijke grondstoffen. Haar relatie met haar leefomgeving en het milieu is heel belangrijk voor haar. Ze heeft succes, ook internationaal, maar dat maakt het wel steeds moeilijker om kleinschalig en volgens haar idealen te kunnen leven en werken. Regisseur Allard Detiger volgde Claudy Jongstra ruim een jaar. In die tijd kwamen, ondanks een burn-out, een paar grote opdrachtwerken gereed.

Titel: Verweven wereld - Claudy Jongstra
Jaar: 2013
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarKunst & CultuurNatuur & MilieuInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.