Ga naar inhoud
Still

Congo Business Case

Regie: Hans Bouma
Vol idealistische overtuiging zet een voormalig VN-ontwikkelingswerker in Congo een bedrijf op om uit de rijke voedselbron van dit land de rest van het continent te voeden. De praktijk blijkt weerbarstig.
Gedesillusioneerd zegt Daan zijn goedbetaalde baan als ontwikkelingswerker bij de Verenigde Naties op om in Congo zijn eigen bedrijf te starten. Dit land zou volgens hem de voorraadkamer kunnen worden van een continent dat kampt met klimaatverandering en bevolkingsgroei. Het voedsel ligt weg te rotten in de provincie, terwijl in de hoofdstad Kinshasa een voedseltekort heerst. De film begint bij de afloop: de boeren die alles voor hem zouden produceren, vertellen hoe Daan zonder woord is vertrokken. Zij vragen zich af: heeft hij geld verdiend of verloren?

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Red Line
Omroep
Human TV
Titel: Congo Business Case
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Naakt MaatschappijMediafonds 25 JaarInternationaalNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.