Ga naar inhoud
Still

DOC25 - Wild zwijn

Regie: Willem Baptist
Deze tegendraadse documentaire laat zien hoe het wilde zwijn oprukt, en hoe wij met regelgeving en geweld de strijd aanbinden. Eten wij uiteindelijk het zwijn of vreet het ons op?

In de natuur geldt maar één regel: eten of gegeten worden. Deze eigenzinnige documentaire is een poëtische en tegendraadse visuele vertelling over de relatie tussen de mens en het oprukkende wilde zwijn. Auto botst op zwijn, een voetbalveld wordt door zwijnen omgeploegd - kun je eigenlijk nog wel veilig in je tuin zitten? Met man en macht, met regelgeving en geweld probeert de mens het zwijn te beheersen. Eten wij uiteindelijk het zwijn of vreet het ons op?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
NTR TV
Titel: DOC25 - Wild zwijn
Jaar: 2013
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie NFF Talent Mediafonds 25 JaarNFF TalentNatuur & Milieu

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2013)
Willem Baptist

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.