Heet van de naald legden filmmakers vast hoe in 2011 de Occupy-actievoerders het Beursplein bezetten. De makers volgden vier idealisten en blikten samen met hen terug. Hoe de wereld te verbeteren?


In navolging van de Occupy-protesten in de VS bezetten actievoerders op 15 september 2011 het Beursplein in Amsterdam. In de drie maanden die volgen groeit het spontane protest uit tot een stadscamping met concerten, discussies en chaos met daklozen en treiterende studenten. De filmmakers staan ertussen. Ze volgen vier idealisten tijdens het Occupy-experiment, en ook daarna. Wat drijft hen? Waarom willen ze de wereld verbeteren, terwijl die wereld daar vaak niets van wil weten?

Titel: Don't Shoot the Messenger
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarPolitiekNatuur & MilieuMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.