Ga naar inhoud
Drama over een succesvolle projectontwikkelaar die tijdens een reis naar een bouwlocatie in Noord-Afrika, wordt overvallen door diep weggestopte herinneringen aan gebeurtenissen van twintig jaar geleden.

Projectontwikkelaar Victor Ganz heeft een bloeiend bouwbedrijf dat wereldwijd opereert. Grote problemen op een bouwlocatie in Noord-Afrika dwingen hem op een dag af te reizen naar de hoofdstad van het land, waar diep weggestopte herinneringen uit zijn jeugd hem onverwacht overvallen. Hij wordt een labyrintische wereld ingetrokken, waar het heden en verleden door elkaar lopen. Zijn geregelde en geriefelijke bestaan, waarin zijn gezin centraal staat, krijgt in dit drama een flinke dreun.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal, die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.


Credits

Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Tegnap
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 59 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.