Ga naar inhoud
In deze animatieserie voor kleuters gaat Rintje voor het eerst naar school, viert hij zijn verjaardag en logeert hij bij oma - best bijzonder voor een foxterriër. Gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma.
Het hondje Rintje heeft een neus voor avontuur en is ondernemend en eigenwijs. De foxterriër ontdekt de wereld op dezelfde manier als een kind. En net als een kind gaat hij voor het eerst naar school, viert hij zijn verjaardag, logeert hij bij oma en krijgt hij zijn eerste prikje. Rintje houdt ervan om grappen uit te halen met zijn moeder en zijn vriendjes. Hij komt vaak in onhandige situaties terecht. Deze 26-delige animatieserie voor kinderen van drie tot zes jaar is gebaseerd op de populaire kinderboeken van Sieb Posthuma.


Titel: Rintje
Jaar: 2016
Duur : 5 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

DramaJeugdAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.