Ga naar inhoud
Sinds voormalig tv-presentatrice Sylvana Simons zich als zwarte politica uitspreekt tegen racisme, wordt ze door een deel van het Nederlandse publiek verafschuwd en is ze een speelbal in een maatschappelijk krachtenveld.
Een moment bij DWDD, waarin Martin Simek het over bootvluchtelingen als 'zwartjes' had, leidde ertoe dat tv-presentatrice Sylvana Simons de overstap maakte naar de politiek. Met haar partij BIJ1 strijdt zij tegen racisme en voor gelijke rechten en kansen. Ze put uit haar eigen ervaring als zwarte vrouw en neemt geen blad voor de mond. Dit leidt tot felle reacties: Simons ontvangt dagelijks haatmail en doodsbedreigingen. De documentaire volgt haar tijdens haar campagne voor een plek in de Amsterdamse gemeenteraad.

Credits

Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
kvfilms
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Sylvana, demon of diva
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.