Ga naar inhoud
Ons moederland is een portret van Constant Kusters, toegewijd huisvader én boegbeeld van de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie. Maar deze film gaat niet alleen over hem; het gaat over ons allemaal. Over waar we vandaan komen en waar we als samenleving naartoe willen.
Constant Kusters is de omstreden politiek leider van de extreemrechtse partij de Nederlandse Volks Unie. Aan de hand van zijn dagelijks leven schetst Ons moederland een beeld van de Nederlandse samenleving en haar omgang met ‘de ander’ door de eeuwen heen. Met archiefmateriaal van de Nederlandse geschiedenis en intieme scènes in het extreemrechtse milieu toont deze documentaire een politicus die tot zijn vreugde ziet dat zijn ideeën steeds meer doordringen in de gevestigde orde. De kijker wordt zo de spiegel voorgehouden. In hoeverre is onze vaderlandse geschiedenis een voedingsbodem voor de huidige angst voor nieuwkomers?

Titel: Ons moederland
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2020

FamiliebandenPolitiekEtniciteitMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.