Ga naar inhoud
Hoe de Hedwigepolder de inzet werd van een emotioneel politiek spel. Reconstructie van de onnavolgbare politieke besluitvorming rond het verdrag over de uitdieping van de Westerschelde.
Nederland en België tekenden in 2005 een verdrag over de uitdieping van de Westerschelde. De emoties liepen in de jaren daarna hoog op over de afspraak om polderland terug te geven aan de rivier - vooral over de vraag of de Hedwigepolder al dan niet onder water gezet moest worden. Tien jaar later heeft Nederland het akkoord nog niet uitgevoerd. Deze documentaire maakt een reconstructie van de onnavolgbare besluitvorming door de jaren heen en doet een poging het politieke spel vol sentimenten te doorgronden.

Titel: Onder de oppervlakte
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

MaatschappijPolitiekGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2016)
Digna Sinke

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.