Jan Musch en Tijs Tinbergen portretteren hoe het ‘vogelvirus’ zich verspreidt als Tijs op drie hoog in Amsterdam mezenkastjes ophangt met een ingebouwde camera.
De liefde die bioloog Luuk Tinbergen koesterde voor de koolmees is duidelijk geërfd door zijn zoon Tijs. In zijn huis op drie hoog in Amsterdam hangt hij nestkasten op met ingebouwde cameraatjes. Op een monitor in de slaapkamer bespiedt hij de mezenfamilie, samen met zijn vrouw Tineke en poes Sientje. De liefde voor de mees is besmettelijk; al gauw moeten familie en vrienden aan het ‘vogelvirus’ geloven. Met vrolijke zelfspot vastgelegd ontvouwt zich een stadse passie voor een hoogst natuurlijk fenomeen.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Musch & Tinbergen
Omroep
NCRV TV
Distributie
Musch & Tinbergen

Titel: MEESTV, hoe de koolmees mij gelukkig maakt
Jaar: 2014
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Natuur & Milieu

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2014)
Jan Musch
Beste Korte Documentaire (2014)
Tijs Tinbergen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.