Documentaire over Cyriaque Kouenou, een bezielde muzikant die na zijn vlucht uit Ivoorkust in een vacuüm is beland. Teruggaan kan hij niet, maar in Nederland krijgt hij geen verblijfsvergunning.
Cyriaque Kouenou is na zijn vlucht voor het leger uit Ivoorkust in een vacuüm beland. Teruggaan kan niet en in Nederland krijgt hij geen verblijfsvergunning. Hij hoort bij de groep Amsterdamse vluchtelingen die zich van tentenkamp via vluchtkerk naar leegstaande kantoorpanden verplaatst. Hoewel hij met zijn optimisme en bezielde muziek zijn lotgenoten even hun sores doet vergeten, heeft het zingen van een subversief lied op de radio hem in deze situatie gebracht. Tussen de muzikant en de filmer ontstaat een spannend, maar tijdelijk verbond.

Titel: Home
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01