Ga naar inhoud
De mooie Sascha geniet van haar luxe leven als gangsterliefje, maar steeds vaker vraagt ze zich af of dit gevaarlijke bestaan het afscheid van haar normale burgerleven wel waard is.

De jonge en mooie Sascha ontdekt dat haar gedroomde leven van luxe en plezier een hoge prijs heeft. Ze wordt rap verwelkomd in de 'familie' van haar vriend, een drugsbaas. Maar in zijn vakantievilla aan de Turkse Rivièra ontdekt Sascha dat fysiek en psychologisch geweld óók hoort bij deze manier van leven. Zou ze nog terug kunnen keren naar de normale maatschappij? Drama waarin een jonge vrouw gevangen raakt tussen haar rijke en spannende gangsterbaas en een zachte, lieve man die ze, alleen al door naar hem te kijken, in gevaar brengt.

Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal, die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten. Deze films toont het NFF in de meeste gevallen voor het eerst in Nederland nadat deze films op prestigieuze festivals als Locarno, Toronto en Sundance hun wereldpremière beleefden. In het nagesprek wordt met de Nederlandse professionals ingegaan op hun expertise. Tegnap, Zie mij doen, Holiday en Bloeistraat 11 beleven hun Nederlandse première op het NFF. Engel, Patser en Taxi Stories vormen de andere titels in deze reeks.


Credits

Coproducent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Holiday
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

DramaMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.