Ga naar inhoud
Sasha - hiv-positief en zwanger - leidt activisten bij hun protest tegen het tekort aan hiv-remmende medicijnen in Rusland, alwaar het virus als ‘ziekte van de zonde’ wordt beschouwd.
Er leven bijna een miljoen hiv-geïnfecteerden in Rusland. Toch wordt het virus er nog vaak als ‘ziekte van de zonde’ beschouwd. Sasha Volgina - hiv-positief en zwanger - leidt een groep Russische activisten die protesteren tegen het nijpende tekort aan hiv-remmende medicijnen. In haar strijd, ook van levensbelang voor haar ongeboren kind, neemt Volgina het op tegen een onverschillige overheid, aids-ontkenners en haar eigen drugsverleden.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
ThankEve productions
Omroep
IKON TV

Titel: Sinners' Disease
Jaar: 2011
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.