Ga naar inhoud
Onthullende documentaire over een Nederlands detentiecentrum waar illegale vreemdelingen worden ingesloten om te worden uitgezet.
Vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven worden in Detentiecentrum Rotterdam als ‘uiterste middel’ ingesloten om te worden uitgezet. Binnen de muren van het centrum proberen afdelingshoofd Hans en zijn medebewaarders de dagen voor de ingesloten vreemdelingen zo draaglijk mogelijk te maken. Discussies over het vreemdelingenbeleid worden omzeild. Onthullende documentaire die vele ingesleten clichés in de beeldvorming over het Nederlandse uitzettingsbeleid doorbreekt.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Selfmade Films

Titel: Het uiterste middel - vreemdelingen in bewaring
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 1 minuut
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.