Ga naar inhoud
Still

En daarom werk ik, 14 jaar later

Regie: Thomas Doebele, Maarten Schmidt
Veertien jaar na de film En daarom werk ik keren de makers terug naar de krottenwijk in Bangladesh waar kinderen destijds gratis naar school mochten. Heeft deze generatie de vicieuze armoedecirkel kunnen doorbreken?
Veertien jaar na de documentaireEn daarom werk ik reist het regisseursduo terug naar een krottenwijk in Dhaka, Bangladesh. Onder het motto ‘de werkende kinderen van vandaag zijn de ongeschoolde volwassenen van morgen’ mochten de kinderen destijds gratis naar school. De makers vragen zich af of de kinderen van toen - inmiddels allemaal twintigers - de vicieuze armoedecirkel hebben kunnen doorbreken. Hun herinneringen zijn in de documentaire verweven met de realiteit van nu.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Filmcompagnie Schmidt & Doebele
Omroep
IKON TV
Titel: En daarom werk ik, 14 jaar later
Jaar: 2013
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht MaatschappijMediafonds 25 JaarInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.