Ga naar inhoud
Beschouwende documentaire over zogenaamde terugkeerhuizen voor illegale gezinnen in Vlaanderen. De filmmaker volgt twee terugkeercoaches en enkele gezinnen die op het punt staan om uitgezet te worden.
Documentaire over zogenaamde terugkeerhuizen voor illegale gezinnen in Vlaanderen. Omdat deze huizen niet in gesloten centra maar in gewone dorpen staan, worden ze internationaal gezien als een voorbeeld van humaan terugkeerbeleid voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De regisseur volgt twee terugkeercoaches en enkele gezinnen die op het punt staan om uitgezet te worden. Voor het eerst gaf de Belgische overheid toestemming om deze procedure van zeer dichtbij te filmen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Omroep
Human TV
Distributie
Human TV

Titel: De terugkeercoach
Jaar: 2012
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

InternationaalPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.