Ga naar inhoud
Populaire jeugdfilm naar het gelijknamige boek van Carry Slee over Sven en Roosmarijn, die beide grote problemen hebben, op school en thuis.
Sven heeft het niet gemakkelijk. Hij wordt thuis mishandeld door zijn drankzuchtige vader en kan er met niemand over praten, ook niet met zijn broer die wel geliefd is door hun vader. Hij is bezig een film te maken, waarin de hoofdrol wordt gespeeld door Roosmarijn, op wie hij verliefd is en die haar eigen problemen heeft. Ze wordt seksueel geïntimideerd door de wiskundeleraar Bob, maar als ze daarover praat, wordt ze door niemand geloofd. De twee sluiten vriendschap, maar die wordt door externe factoren behoorlijk op de proef gesteld. Het verhaal is doorsneden met spectaculaire beelden van free running, de hobby van Svens vrienden. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Carry Slee.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Montage
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Omroep
KRO TV
Distributie
Just Bridge

Titel: Razend
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Jongerenprogramma, De Belofte, Specials & Events, NFF School, Focus: Familiefilm, Shooting Star
Editie: NFF 2012

FamilieaangelegenheidLiteratuurPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.