Popu­laire jeugdfilm naar het gelijk­namige boek van Carry Slee over Sven en Roos­marijn, die beide grote prob­lemen hebben, op school en thuis.
Sven heeft het niet gemakke­lijk. Hij wordt thuis mishan­deld door zijn drankzuchtige vader en kan er met niemand over praten, ook niet met zijn broer die wel geliefd is door hun vader. Hij is bezig een film te maken, waarin de hoof­drol wordt gespeeld door Roos­marijn, op wie hij verliefd is en die haar eigen prob­lemen heeft. Ze wordt seksueel geïn­timideerd door de wiskun­del­eraar Bob, maar als ze daarover praat, wordt ze door niemand geloofd. De twee sluiten vriend­schap, maar die wordt door externe factoren behoor­lijk op de proef gesteld. Het verhaal is doorsneden met spec­tac­u­laire beelden van free running, de hobby van Svens vrienden. De film is gebaseerd op de gelijk­namige best­seller van Carry Slee.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Montage
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Omroep
KRO TV
Distributie
Just Bridge

Titel: Razend
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

FamilieaangelegenheidLiteratuurPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01