De kloof tussen burger en politiek wordt steeds groter en het Binnenhof snakt naar een opknapbeurt. Twee politieke verslaggevers bijten zich vast in de noodzakelijke vernieuwing van onze parlementaire democratie.
O, o, Den Haag: het Binnenhof, de Eerste en Tweede Kamer, de Trêveszaal, het Torentje. Dit is niet alleen het werkterrein van politici, maar ook van twee politiek verslaggevers: oude rot Kees Boonman en nieuwkomer Charlotte Nijs. In deze documentaire gidsen ze de kijker door het gebouw, langs de actualiteit en voorbij de waan van de dag. Want de renovatie van Het Binnenhof kan niet wachten, zoals een blik achter de gordijnen onthult. Is de huidige democratie als geheel ook aan een opknapbeurt toe? Een jaar lang observeert deze documentaire de gevechten en botsingen op de belangrijkste vierkante meters van Nederland.

Credits

Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Hart van de democratie
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

MaatschappijMediaPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.