De kloof tussen burger en poli­tiek wordt steeds groter en het Binnenhof snakt naar een opknap­beurt. Twee poli­tieke verslaggevers bijten zich vast in de noodza­ke­lijke vernieuwing van onze parlemen­taire democratie. 
O, o, Den Haag: het Binnenhof, de Eerste en Tweede Kamer, de Trêveszaal, het Torentje. Dit is niet alleen het werk­ter­rein van politici, maar ook van twee poli­tiek verslaggevers: oude rot Kees Boonman en nieuwkomer Char­lotte Nijs. In deze docu­men­taire gidsen ze de kijker door het gebouw, langs de actu­aliteit en voorbij de waan van de dag. Want de reno­vatie van Het Binnenhof kan niet wachten, zoals een blik achter de gordi­jnen onthult. Is de huidige democ­ratie als geheel ook aan een opknap­beurt toe? Een jaar lang observeert deze docu­men­taire de gevechten en botsingen op de belan­grijkste vierkante meters van Nederland. 

Credits

Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Hart van de democratie
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

MaatschappijMediaPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01