Dorpsbewoners van Bakel in Brabant en Bakel in Senegal blijken in deze documentaire meer met elkaar gemeen te hebben dan enkel hun dorpsnaam. Zou een parallel universum dan toch bestaan?
Twee op het eerste opzicht slaperige dorpen ontwaken in het ochtendgloren der globalisering. Terwijl sommige Bakelnaren proberen mee te gaan in de ontwikkelingen van het moderne bestaan, houden anderen krampachtig vast aan nostalgische gedachten over wat hun Brabantse woonplaats ooit was. In deze documentaire worden het dorp Bakel in Nederland en het dorp Bakel in Senegal geportretteerd. Juist door de aanhoudende spiegelingen van deze twee dorpen vormt deze observerende film een universeel portret van de mens, spelend met clichés en gevuld met paradoxen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Aan de andere kant
Jaar: 2018
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.