Ga naar inhoud
Interview

Tips van Chris Stenger voor nieuwe makers

Chris Stenger studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie waarna zij aan de slag ging als uitvoerend producent bij Family Affair Films. In 2020 was Chris geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Talent en Route van het NFF. Hier deelt ze vijf handige tips voor nieuwe makers.

Tip 1:

Verdiep je in het werk van de producent die je benadert. Waarom denk je dat de producent past bij het werk dat jij maakt en wilt gaan maken?

Tip 2:

Wanneer je jezelf presenteert is het belangrijk om duidelijk te maken wat het is wat jij zoekt. Is het puur een kennismaking of wil je een specifiek plan pitchen? Dan maak je het gesprek concreet en weten jij en je gesprekspartner snel genoeg of er een vervolggesprek zal plaatsvinden.

Tip 3:

Wanneer je een producent benadert met een filmplan stuur dan geen compleet scenario. Een synopsis, moodboard, links naar eerder werk en een korte toelichting geven een helder beeld van de film / serie die je beoogt te maken.

Tip 4:

Als je een plan pitcht wees dan open over het feit of je nog met andere producenten gaat praten. Dat is namelijk heel normaal, dus geen reden om er geheimzinnig over te doen.

Tip 5:

Wees altijd jezelf en bedenk wat jij te bieden hebt en wat jouw onderscheidt van andere makers.

Meer tips? Lees hier verder:

Talent aan tafeltjes tijdens de NFF Talent Feedback sessies

NFF Talentdag

Maandag 26 september staat in het teken van de vernieuwde NFF Talentdag. Ben jij een nieuwe maker en klaar voor een volgende carrièrestap? Stel jezelf of je filmidee voor aan de juiste professionals tijdens de NFF Talentdag!

ga terug