Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film voor Grutto!

De documentaire Grutto! over de nationale weidevogel heeft 10.000 bezoekers naar de filmtheaters en bioscopen getrokken. Hiermee heeft de natuurdocumentaire van regisseur Ruben Smit de Kristallen Film-status behaald. Grutto! is de derde Nederlandse documentaire die dit jaar bekroond is met een Kristallen Film Award. De award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Cameraman Ruurd Jelle van der Leij met presentator Charles Groenhuizen bij Op1 met de Kristallen Film voor Grutto Cameraman Ruurd Jelle van der Leij met presentator Charles Groenhuizen bij Op 1 met de Kristallen Film

Over Grutto!

In de documentaire is de grutto de hoofdrolspeler. De weidevogel wordt gevolgd in zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland. De documentaire laat zien hoe de vogel probeert te overleven in een continu veranderende wereld, waarin de vogel symbool staat voor de rol van biodiversiteit.

Grutto! is geregisseerd door Ruben Smit (Wad, De nieuwe wildernis) met veldregie door Melchert Meijer zu Schlochternen. De voice-over is van acteur Gijs Scholten van Aschat. De documentaire is geproduceerd door Ruben Smit Productions in coproductie met BNNVARA. Van Liefland Distributie Services brengt Grutto! uit in 71 bioscopen en filmtheaters.

Still Grutto De Reis van onze Nationale Vogel

Deze film ook zien?

Naar Grutto! in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still_Grutto

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug