Ga naar inhoud
Festival

Sweet Dreams in de prijzen op Locarno Film Festival

Locarno Film Festival maakt vandaag bekend dat Sweet Dreams is bekroond met maar liefst twee prijzen. Renée Soutendijk nam vanmiddag in Locarno de award voor Beste Actrice in ontvangst. Ena Sendijarević werd door de Junior jury tot één van de drie beste regisseurs in de festivalcompetitie uitgeroepen.

Ena Sendijarević: “Ik ben enorm trots op de hele cast van Sweet Dreams. Met Renée heb ik een heel bijzondere samenwerking gehad en de award voor Beste Actrice heeft ze terecht gewonnen. De internationale erkenning voor Sweet Dreams is natuurlijk geweldig, zeker van een prestigieus filmfestival als Locarno. Ik kijk er nu nog meer naar uit de film met het Nederlandse publiek te delen.”

Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Nederlandse kolonialisme in Indonesië. Het eigenzinnige drama met in de hoofdrollen Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Hans Dagelet, Hayati Azis, Rio den Haas, Muhammad Khan en Peter Faber, wordt op 28 september in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters uitgebracht door Gusto Entertainment.

Zegetocht filmfestivals

Sweet Dreams ging op 5 augustus jl. in wereldpremière in de hoofdcompetitie van het internationale filmfestival van Locarno (Zwitserland). Op het aankomende Toronto International Filmfestival (7 t/m 17 september, Toronto, Canada) beleeft de film de Noord-Amerikaanse première. Op 22 september opent de film het 43e Nederlands Film Festival.

Over Sweet Dreams

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Azis) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Sweet Dreams is geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met Plattform Produktion, Film Ï Vast, Talamedia en in samenwerking met VPRO. De film is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBo, Swedish Film Institute, CNC Tax Rebate International Productions en Creative Europe Media tot stand gekomen.

Sweet DreamsNFF 2023Openingsfilm
ga terug