Ga naar inhoud
Professionals

Prof Talk spreker Daniel Pemberton genomineerd voor de World Soundtrack Awards 2022

Jaarlijks wordt tijdens het Film Festival van Gent de World Soundtrack Awards uitgereikt voor beste filmmuziek. Onder de genomineerden van dit jaar bevindt zich Daniel Pemberton die op zondag 25 september te gast is bij het Professionals Programma van het Nederlands Film Festival.

Dit jaar werd Daniel genomineerd voor Best Original Song voor zijn muziek voor de serie Slow horses, die hij in samenwerking met Mick Jagger componeerde en voor de prestigieuze Film Composer of the Year 2022 award. De componist ontving deze nominatie naar aanleiding van zijn muziek voor de National Geographic documentaire The Rescue, Aaron Sorkin's Amazon Original Being the Ricardos, de animatiefilm The Bad Guys en het Britse Brian and Charles.

Daniel won vorig jaar al de Film Composer of the Year award en werd genomineerd voor een BAFTA voor Being the Ricardos.
Bekijk hier een lijst van alle genomineerden van de World Sountrack Awards 2022.

NFF Prof Talk: Daniel Pemberton

Op zondag 25 september geeft Daniel Pemberton een Prof Talk tijdens het Professionals Programma van het Nederlands Film Festival. Aan de hand van casestudies, ervaringen en beeldmateriaal gaat hij in op zijn werkproces als componist. Hij vertelt hoe hij met geluid experimenteert om emotionele scores te ontwikkelen en waarom hij het belangrijk vindt om te werken met artiesten die op persoonlijk vlak betrokken zijn bij het verhaal. Ontdek alles over Pemberton’s bijzondere relatie met sound editors, hoe hij de perfecte balans weet te vinden tussen film en muziek en zijn drive om voor de kijker een compleet nieuwe ervaring te creëren.

ga terug