Ga naar inhoud
NFF Extended

Sprekers NFF Extended 28 juni bekend

Op 28 juni organiseert het Nederlands Film Festival een nieuwe editie van NFF Extended. De bijeenkomst staat dit keer in het teken van de Nederlandse film en het publiek. Na een uitdagende periode hebben Nederlandse films het nog steeds zwaar in de bioscoop. Tijdens deze NFF Extended zoomen we in op Nederlandse bioscoopsuccessen om elkaar te inspireren.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst kijken we aan de hand van recente successen naar wat we kunnen leren van producties als deze. Onder andere de makers van speelfilms Knor en De Tatta's, en documentaire Dicht bij Vermeer sluiten aan. Maar ook distributeurs Hein van Joolen en Daan Vermeulen delen hun kennis en expertise. Ze geven antwoord op vragen als Hoe neem je als maker het beoogde publiek mee in de creatie van je film? En hoe creëer je optimale zichtbaarheid voor je film?

Benieuwd naar de andere sprekers? Het NFF stelt ze hieronder graag alvast voor:

Over de sprekers

Mascha

Mascha Halberstad

Mascha Halberstad is regisseur en heeft zich gespecialiseerd in stopmotion. Zij regisseerde o.a. de animatiefilms en -series Knor, Koning Worst, Vos en Haas en Munya in mij. Ook maakte zij de animaties voor verschillende speelfilms, waaronder Patatje Oorlog en Hoe overleef ik… Samen met producent Marleen Slot richtte ze de animatiestudio Holy Motion op, waar onder andere stopmotionfilms Knor en Koning Worst zijn gemaakt.

Foto: Sophie Vermeulen

Hein van Joolen

Hein van Joolen

Hein van Joolen is oprichter en eigenaar van distributiebedrijf Gusto entertainment. Met zijn distributiebedrijf heeft hij als doel om meer mensen naar de Nederlandse film in de bioscoop krijgen. Daarvoor denkt hij bij voorkeur al in een vroeg stadium (scriptfase) met producenten mee over de positionering van de film, de doelgroep en hoe deze te benaderen, om zo een breder en vooral groter publiek te bereiken.

Suzanne Raes

Suzanne Raes

Suzanne Raes regisseert documentaires en maakt deel uit van productiebedrijf Docmakers. Suzanne vestigde haar naam als filmmaker met films als De huizen van Hristina en The Rainbow Warriors of Waiheke Island, Hou me vast - De Dijk, De Tegenprestatie (Gouden Kalf), Jochem Myjer - Nog eentje dan, Boudewijn de Groot - Kom nader (IDFA prijs), 0,03 seconde en Dicht bij Vermeer (beiden Kristallen Film).

Daan Vermeulen

Daan Vermeulen

Daan Vermeulen is directeur van Cinema Delicatessen. Als distributeur brengt hij voornamelijk Nederlandse documentaires uit in de bioscoop, op DVD en VOD. Enkele titels waaraan hij gewerkt heeft zijn The Act of Killing, I Am Not Your Negro, Collective, Silence of the Tides en Dicht bij Vermeer. Cinema Delicatessen fungeert als belangrijk adviesorgaan voor jong talent en nieuwe filmmakers, alsook voor buitenlandse filmmakers over filmdistributie in Nederland.

Klaas de Jager

Klaas de Jager

Klaas de Jager is managing director van Independent Films Nederland. Het distributiebedrijf brengt een grote verscheidenheid aan films uit, waaronder een aanzienlijk deel films van Nederlandse bodem. Independent Films is distributeur van succesvolle Nederlandse titels als De Tatta’s, De belofte van Pisa, Wat is Dan Liefde, Dikkertje Dap, Gooische Vrouwen en Soof.

Donny Singh

Donny Singh

Donny Singh is civiel ingenieur en debuteerde als scenarioschrijver met de speelfilm De Tatta’s, geregisseerd door Jamel Aattache. Ook schreef hij het vervolg op de succesvolle bioscoopfilm, waar momenteel de opnames van plaatsvinden. Zijn droomproject is een Nederlandse Bollywood-komedie te maken.

Koen van Bockstal

Koen van Bockstal

Koen Van Bockstal is sinds in januari 2021 directeur-intendant bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Het VAF ondersteunt de Vlaamse onafhankelijke professionele audiovisuele en gamesector. Afgelopen jaar sloeg het VAF de handen ineen met producenten, distributeurs, bioscoopuitbaters om Vlaams talent extra kracht bij te zetten en lanceerden ze samen de campagne 'Vlaamse film. Grenzeloze cinema.'

Koen de Groot

Koen de Groot

Koen de Groot werkt als data-analist en onderzoeker voor NPVI, de brancheorganisatie voor de film- en muziekindustrie. Daar houdt hij zich o.a. bezig met analyses van marktcijfers van de Nederlandse bioscoopindustrie en de markt van VOD. Ook voert hij marktonderzoek uit, waaronder de trendmetingen Bioscoop- en VOD-monitor. Koen werkt nauw samen met verschillende filmdistributeurs, de NVBF, het Nederlands Filmfonds en andere filmorganisaties.

Jeroen Huijsdens

Jeroen Huijsdens

Jeroen Huijsdens is op vele gebieden werkzaam in de Nederlandse filmsector met zijn bedrijf Filmtaal. Hij is sinds de oorsprong betrokken bij het vakblad Holland Film Nieuws en is de drijvende kracht achter Filmdepot.nl, een activiteit van de branchevereniging Filmdistributeurs Nederland (FDN). Sinds 2022 is hij ook presentator en samensteller van de podcast Fantastische Filmlocaties.

Praktische informatie

Datum: woensdag 28 juni
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Eye Filmmuseum
Toegang: gratis op reservering

NFF Extended: Meer publiek voor de Nederlandse film wordt georganiseerd in samenwerking met Eye Filmmuseum en DAFF. De bijeenkomst is bedoeld voor zzp'ers, werknemers, leidinggevenden, werkgevers en beleidsmakers.

Benieuwd wat je kan verwachten?

NFF publiceert na iedere Extended bijeenkomst een uitgebreid verslag

Over NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. Alle NFF Extended bijeenkomsten zijn gratis.

ga terug