Ga naar inhoud
Nu kijken

4x films van Ena Sendijarević

Sweet Dreams is de openingsfilm van het 43e Nederlands Film Festival en gaat in première op vrijdag 22 september. De film is geregisseerd door Ena Sendijarević. Ben je benieuwd naar haar eerdere werk? Wij zetten hieronder op een rij waar je haar films kunt zien!

Stll take me somewhere nice

Take Me Somewhere Nice

Duur: 92 minuten
Jaar: 2019

De Nederlandse tiener Alma leeft tussen twee werelden, zo wordt duidelijk als ze een snikhete zomer doorbrengt in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht.

Still Import

Import

Duur: 16 minuten
Jaar:
2016

Een Bosnisch vluchtelingengezin komt in 1994 in Nederland terecht. In hun nieuwe woonplaats proberen de gezinsleden op eigen wijze een tweede thuis te vinden. Regisseur Ena Sendijarević kwam zelf als zevenjarig, Bosnisch meisje naar Nederland.

Still Fernweh

Fernweh

Duur: 15 minuten
Jaar:
2014

In korte shots wordt het verhaal verteld van de dertienjarige An die van een hectisch jongereninternaat verhuist naar een pleeggezin op het platteland. Haar nieuwe broertje, de achtjarige Berend met het syndroom van Down, probeert contact te leggen, maar An kan niet wennen aan de stamppot met worst. Drama over de reikwijdte van heimwee van een tiener zonder thuis.

Still Reizigers in de nacht

Reizigers in de Nacht

Duur: 9 minuten
Jaar:
2013

Als een door sleur afgestompte pompbediende een onverwachte klant binnen krijgt wordt haar kleurloze bestaan even doorbroken met een korte dansante liaison. Dan blijkt de man andere bedoelingen te hebben. Ook al verwarren deze haar, haar leven is niet meer hetzelfde en ze neemt een rigoureus besluit.

Sweet Dreams openingsfilm NFF 2023

ga terug