Ga naar inhoud
Partners

Wat gebeurt er na het winnen van de EY Talent Award?

De pas afgestudeerde filmmaker Luka Gribnau was vorig jaar de allereerste winnaar van de EY Talent Award, met haar film Void Between Us. De EY Talent Award wordt sinds 2022 uitgereikt als onderdeel van de Studentencompetitie. De prijsuitreiking is een veelbelovend onderdeel van de samenwerking met onze partner EY, accountants- en adviesorganisatie. Het biedt kansen aan jonge filmmakers om verder te groeien.

Winnaar Luka Gribnau houdt EY Talent Award omhoog

EY Talent Award: platform voor ontwikkeling

De EY Talent Award bestaat niet alleen uit een geldprijs van €5.000 voor een volgende filmproductie, maar biedt ook een op maat gemaakt coachingstraject. Met deze hulpmiddelen biedt EY een belangrijke eerste opstap voor jonge filmmakers zoals Luka die zich verder willen ontwikkelen in het veld.

Ervaringen winnaar EY Talent Award

Na afloop van het festival was Luka op het EY hoofdkantoor uitgenodigd om te bespreken wat zij nodig heeft voor een volgende filmproductie en hoe EY daaraan kan bijdragen:

Luka:
“Als pas afgestudeerde filmmaker, ben je vaak nog zoekende. Daarom was het zo fijn dat ik met EY om de tafel kon zitten. Zij hebben mij geholpen met hoe ik mij als maker neerzet in het veld en hoe ik potentiële opdrachtgevers kan benaderen."

Daar bleef het niet bij, want Luka leerde ook hoe zich te presenteren en de praktische kneepjes van het vak.

Luka: "Na afloop van die gesprekken ben ik aan de slag gegaan met een pitch waarin ik mijn handtekening laat zien. Dit heeft mij het vertrouwen gegeven om mezelf als maker te presenteren en op potentiële opdrachtgevers af te stappen. Daarnaast heeft EY mij sturing kunnen geven met betrekking tot de praktische aspecten van mijn vak zoals bijvoorbeeld het maken van een begroting. Dat was heel fijn.”

Meer ruimte voor jong ondernemerschap

Maton Sonnemans, partner en CMO van EY Nederland is enthousiast over de mogelijkheden voor beginnend filmtalent:

Maton: “Wij hebben mensen die zo getalenteerd zijn als Luka heel hard nodig in Nederland. Creatieve makers prikkelen ons om na te denken over de toekomst en inspireren ons tot nieuwe inzichten. Daarom is het belangrijk dat we creatieve talenten helpen bij het ontwikkelen van hun ondernemerschap zodat hun vakmanschap tot bloei kan komen."

EY biedt de makers mogelijkheden om te werken aan hun ondernemerschap en brengt ze samen met andere mooie initiatieven.

Maton: "In ons coachingstraject proberen we jonge makers het vertrouwen te geven zich als ondernemer te profileren en waar mogelijk een opstapje te geven. Toen we begin dit jaar als EY ook de United Ukrainian Ballet Foundation steunden, ontstond in dat kader het idee om Luka te vragen een korte film te maken. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende film die de gevoelens uitdrukt van een groep moedige gevluchte balletdansers die op dit moment de wereld veroveren. Het is bijzonder om te zien hoe een aantal van onze initiatieven hierdoor heel mooi samenkomen.”

20220926 kinepolis NFF x EY Foto Paulus van Dorsten 7

NFF Studentencompetitie

Jaarlijks vertoont het festival een selectie van de afstudeerproducties van de Nederlandse film- en kunstacademies.

Ook dit jaar wordt de EY Talent Award tijdens het NFF uitgereikt. Studeer je dit jaar af aan een Nederlandse AV-opleiding? Schrijf voor 30 juni je afstudeerwerk in via de knop hieronder. Wellicht maak jij kans op de EY Talent Award!

Ik zou studenten zeker aanraden om je in te schrijven voor de Studentencompetitie. Het is een mooie kans om jezelf te laten zien en je talent naar voren te brengen”
--Luka Gribnau, winnaar EY Talent Award 2022
Talent AwardsEYPartnershipEY TalentawardSamenwerking
ga terug