Ga naar inhoud
Film Awards

Soof 3 ontvangt op dag van release Gouden Film Award

De film Soof 3 van regisseur Anne de Clercq heeft gisteren voor de werkelijke uitbreng in de bioscoop al meer dan 100.000 bezoekers getrokken. De ladies nights en voorpremières zorgden voor het behalen van de Gouden Film-status. In het laatste deel van de trilogie gaat het leven van Soof voorspoedig totdat ze slecht nieuws ontvangt. Hoofdrolspeler Lies Visschedijk, regisseur Anne de Clercq en producenten Rachel van Bommel en Hanneke Niens namen vol trots de Gouden Film Award voor Soof 3 in ontvangst. Het is dit jaar de achtste Nederlandse film die bekroond is met de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Gouden Film soof 3 - Friso Spoelstra ©NFF/ Friso Spoelstra

Over de film

In Soof 3 heeft Soof eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt.

Over de productie

Soof 3 is geregisseerd door Anne de Clercq (Floor Faber, Soof-de serie). Het scenario is geschreven door Eddy Terstall, Anne de Clercq en Luuk van Bemmelen. De film is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films. De cast van Soof 3

wordt gevormd door o.a. door Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Anneke Blok, Roos Dickmann, Elise Schaap, Manpreet Bachu, Dick van den Toorn, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker, Sarah Janneh, Eva Laurenssen en Noortje Herlaar.

De film is tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur Dutch FilmWorks brengt de film in 128 bioscopen uit

Still_Soof 3

Deze film ook zien?

Naar Soof 3in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still_Soof 3_Fedja

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug