Ga naar inhoud
Professionals

Over Kleur Gesproken seizoen 3

Vanaf maandag 26 september, 00.10, HUMAN, NPO 2

Wat maakt de een mee, wat de ander niet meemaakt op het gebied van inclusiviteit? En wat doet dat met de ander? In het derde seizoen van Over Kleur gesproken gaan witte makers en makers van kleur uit de Nederlandse televisie- en filmindustrie met elkaar in gesprek. Aan de hand van fragmenten uit recente Nederlandse films en series vinden respectvolle uitwisselingen plaats over waar zij persoonlijk tegenaan lopen en hoe dat voor de ander is. De gesprekken gaan expliciet over kleur en representatie. Samen proberen ze te ontdekken hoe ze de disbalans kunnen veranderen.

Met Over Kleur gesproken, een serie i.s.m. het Nederlands Film Festival (NFF) en het initiatief KLEUR, wil HUMAN verdieping brengen in het debat en op een inspirerende en opbouwende manier bijdragen aan meer bewustwording rondom inclusiviteit van kleur.

OKG still3 Dewi x Annemiek c HUMAN

Tijdens het festival

Op 23 september is de NFF Conferentie, waar de Nederlandse av-industrie samenkomt. Van 13:30 tot 14:30 schuiven Manoushka Zeegelaar Breeveld en Iraida Markus-Meerzorg van het initiatief KLEUR aan bij: 'Representation, let's do better!', waar Over Kleur Gesproken aan bod komt. Ook zullen de afleveringen via schermen te zien zijn op het festival.

Lees meer over de afleveringen

Trailer seizoen 3

ga terug