Ga naar inhoud

NFF's dagtips: woensdag 27 september

Zie je door het grote aanbod in de programmering door de bomen het bos niet meer? Het NFF helpt je graag op weg! Iedere dag selecteren we speciaal voor jou een aantal aanraders uit het grote programma.


NFF Blikverruimers | Madja Amin
Regisseur Madja Amin is een echte autodidact. Na het behalen van zijn diploma Bedrijfskunde besloot hij zijn hart te volgen. Nu is hij filmmaker bij Cake Film & Photography, maakte hij de succesvolle clip van rapper Boef HABIBA én regisseerde hij dit jaar de commercial van het NFF. Op woensdag 27 september is hij Blikverruimer en leert hij je alle ins & outs van het filmvak.

Hij begint zijn dag \'s ochtends met een masterclass waarin hij je alles over de doe-het-zelf-mentaliteit en hoe ver je het daarmee kunt schoppen als filmmaker. Hoe kun je, net als Madja, doorbreken zónder filmdiploma? Kom langs bij deze masterclass en je leert er alles over! Iedereen is van harte welkom, natuurlijk ook als je wel al je diploma hebt.

Nadat Madja je \'s ochtends alles leert over het vak als filmmaker en de doe-het-zelf-mentaliteit, vertelt hij \'s avonds over zijn eigen inspiratiebronnen. Van een mysterieuze maanscène uit Stanley Kubricks 2001 tot geniale commercials en clips, naast fragmenten van andere eigengereide \'doehetzelvers\' als Spike Jonze.

JAN SIERHUIS ZELFPORTRET
Fotograaf Marte Visser maakt haar regiedebuut met dit portret van de schilder Jan Sierhuis, die als een van de belangrijkste Nederlandse expressionisten wordt gezien. Op hoge leeftijd is Jan nog vol levenslust en scheppingsdrang. Een echte kunstenaar krijg je volgens hem nooit kapot. \'Geluk is doen wat je zelf wilt.\'

Ontdek de wereld van de bekende schilder én ervaar voor het eerst de regiekwaliteiten van Marte Visser op woensdag 27 september in het Louis Hartlooper Complex.

CHRONIQUES DE MON VILLAGE
CHRONIQUES DE MON VILLAGE is een Nederlands-Algerijnse coproductie. Het speelt zich af tegen het eind van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog. De strijd zelf woedt achter de bergen, maar heeft wel zijn weerslag op het dorpsleven. De pientere, naïeve jonge Bachir droomt dat zijn vader, die hij lang niet heeft gezien, een vrijheidsstrijder is. Hij heeft gehoord dat hij als martelaarskind bevoorrecht zal zijn, maar zijn vriendschap met een Franse soldaat maakt alles ingewikkeld. Voor dit verhaal over het zoeken naar identiteit liet Traïdia zich inspireren door zijn Algerijnse jeugd.

De film WONDERLAND draait als voorfilm, waarbij er ook een Q&A is met de regisseur van de film: Parisa Yousef Doust.

VOGELPARADIJS
Filmmaker David de Jongh maakte een portret van tekenaar Peter Vos, die beroemd werd met zijn Beestenkwartet. De film ontrafelt zijn passies en demonen via zijn werk, want zoals Vos zelf zei: ‘In je werk kun je je niet verbergen’. Naast honderden virtuoze tekeningen bevat de film ook adembenemende beelden van vogels, gesprekken met intimi, waaronder zoon Sander en collega Peter van Straaten) en de stem van Peter Vos in archiefopnamen. Zo wordt duidelijk dat in diens levensverhaal zijn werk en leven onlosmakelijk zijn samengeklonken.Na afloop is er een Q&A met de regisseur.

De nieuwste One Night Stands op het NFF!
Op het NFF kun je de nieuwste One Night Stand-films bekijken! Met op woensdag 27 september in Kinepolis Jaarbeurs:

One Night Stand XII | LIMBURGIA
De traditiegetrouwe commandant van schutterij Limburgia zet alles op alles om zijn vrouw postuum tot schutterskoningin te kronen. Hij beseft dat hij moet kiezen tussen heden en verleden.

One Night Stand XII | MALIK
Roadmovie waarin de zwijgzame varkensboer Ben wordt gegijzeld door de uit de jeugdgevangenis ontsnapte Amir. Tijdens de zenuwslopende rit ontdekt hij wat er achter Amirs luide façade schuilt. Na afloop is er een nagesprek met Shady El-Hamus van MALIK! Wat wil je nog meer?

Studentencompetitie
Het NFF is dé kans om de grote filmmakers van de toekomst als eerste te ontmoeten. Afstudeerders hebben tegelijkertijd dé kans om hun films te presenteren aan een groot publiek. Afgelopen donderdag zijn de winnaars van de studentencompetitie bekendgemaakt. Tijdens het NFF kun je nog heel wat mooie films bekijken, zoals deze:

Het NFF is dé kans om de grote filmmakers van de toekomst als eerste te ontmoeten. Afstudeerders hebben tegelijkertijd dé kans om hun films te presenteren aan een groot publiek. Afgelopen donderdag zijn de winnaars van de studentencompetitie bekendgemaakt. Tijdens het NFF kun je nog heel wat mooie films bekijken, zoals deze:

TO SPRING
Als de laatste bladeren van de bomen vallen, claimt de winter in de vorm van een vos zijn terrein. Totdat de lentevos zich in deze animatie bij hem voegt en zijn tijd is gekomen.

ONS ALLER ONKRUID
Twee jonge ouders, een middelbare sukkelaar en een kakmadam lijken niet veel gemeen te hebben, maar zijn toch met elkaar verbonden. Een mozaïek over burgerlijke hypocrisie en onze perverse kanten.

NIEMAND ECHT NIEMAND VINDT DIT LEUK
Lang leve de likes. Of toch niet? Op Facebook en in onze beeldcultuur voert perfectie de boventoon. De lat ligt hoog; wie faalt doet niet meer mee. Je móet dus wel iemand zijn - of je dat nou leuk vindt, of niet.

SHUTTERS
Een jongetje mag van zijn moeder niet op straat spelen of voetballen, maar moet thuisblijven om te lezen en te leren. Deze animatiefilm laat de subtiele manieren en verstrekkende gevolgen van indoctrinatie zien.

THE MOST POWERFUL WEAPON
Aan het einde van het vierde jaar maken studenten van de filmacademie commercials van ideële aard. Een proeve van bekwaamheid, met name voor de vierdejaars cinematografiestudenten. Deze commercial toont een van de schaduwkanten van de internetrevolutie: het groeiende fenomeen van cyberpesten.

SIRENE
De 15-jarige Kay leeft tussen vrienden en crossmotoren. Maar het wringt als een nauwe jas. Wanneer Melody letterlijk zijn leven binnenvaart, bekijkt hij haar anders dan de meeste tienerjongens.

Na afloop zijn er Q&A\'s met de makers van ONS ALLER ONKRUID en NIEMAND ECHT NIEMAND VINDT DIT LEUK.Kom naar de studentencompetitie in Kinepolis Jaarbeurs op donderdag 28 september om 22:00.
ga terug