Ga naar inhoud
Nu kijken

Nu streamen: NFF premières

Het festival is alweer even geleden. Dat betekent niet alleen dat je heel wat NFF films in de bioscoop kunt zien. Ook op verschillende streamingplatforms zijn er festivalpremières al te bekijken. Ideaal, want zo hoef je je warme huis niet te verlaten. Wij zetten ze hier op een rijtje!

Series

Still Maud Babs

Maud & Babs 2

In seizoen 2 van Maud & Babs besluit Maud in haar eigen tuin een mantelzorgwoning voor haar dementerende moeder te plaatsen. Dit besluit zet echter alles op scherp. Met hoofdrollen voor Rifka Lodeizen, Loes Luca en Georgina Verbaan.

Still_Santos

Santos

In dit moderne liefdesverhaal krijgt een Rotterdams liefdeskoppel te maken met conflicterende invloeden van buitenaf. Terwijl ze beiden hun ambities najagen, komen ze in deze dramaserie klem te zitten tussen criminele vrienden en familie. Winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Dramaserie 2023.

Korte films

Still Levenslang

NFF Debuutcompetitie

Films uit de Debuutcompetitie gemist tijdens het festival? Je kunt nu een deel terugkijken op Picl! Samen met Picl hebben we twee selecties gemaakt. In het programma Vrouwen in Beeld zie je vier korte films gemaakt door vrouwen, over vrouwen voor iedereen. In het programma Een duik in het leven wordt je meegevoerd in het leven van een ander.

Speelfilms

Still Wij zijn beesten

Wij zijn beesten

De eenzame Bram krijgt onverwachts gevoelens voor een mysterieuze jongen, niet wetende dat hun relatie bloederige gevolgen zal hebben. Ontwikkeld in het kader van Videoland Academy.

Documentaires

Still als de nacht maar niet valt

Als de nacht maar niet valt

Voorkomen is beter dan genezen: ook als het om ons mentale welzijn gaat. In het Westen doen we daarvoor steeds vaker een beroep op dataverzamelingen over mentale gezondheid. Maar, vraagt deze documentaire zich af, maakt deze zoektocht ons gelukkiger?

Still Bilal Wahib altijd altijd

BILAL WAHIB: altijd, altijd

Acteur en rapper Bilal Wahib was een grote filmbelofte. Tot die ene livestream met die misplaatste grap. Zit er na het cancelen nog een comeback in?

Still Het leven is niet kort genoeg

Het leven is niet kort genoeg

Door drank en drugs overleed Matthijs, beste vriend van filmmaker Joey Benistant, op zijn 27ste. In gesprekken met vrienden van toen en Matthijs' vriendin onderzoekt hij hoe het is om bevriend te zijn met iemand die zo zelfdestructief is. De film won tijdens het festival de Filmprijs van de Stad Utrecht.

Still_Kitten of Vluchteling

Kitten of Vluchteling

Waarom halen we de ene vluchteling zelf op en laten we de ander doodvriezen aan de Europese grens? Is het niet gevaarlijk om empathie als leidraad te nemen? De Iraans-Nederlandse fotograaf en beeldend kunstenaar Tina Farifteh gaat op onderzoek uit

Still Mag ik je aanraken?

Mag ik je aanraken?

Hoe kijken acteurs in het post-MeToo-tijdperk terug op intieme scènes en hoe zien ze de komst van de intimiteitscoördinator? Tamar van den Dop gaat vanuit haar ervaring als actrice en filmmaker het gesprek aan met iconen van vroeger en nu.

Onzichtbaar Still

Onzichtbaar

Nederlanders veroorzaken jaarlijks bergen afval. Deze documentaire volgt het spoor van de efficiënte schoonmakers, die in het dagelijks leven bijna onzichtbaar lijken te opereren. Een onverwachte blik, terwijl de rommelmakers liever wegkijken.

Still Zijwaarts de klas in

Zijwaarts de klas in

Bevlogen zij-instromers met grote idealen worstelen in deze documentaire met orde houden in de klas, werkstress en desillusies. Gaat hun droom toch uitkomen?

Nederlandse filmsNederlandse seriesNederlandse DocumentairesStreamen
ga terug