Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot

De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot heeft de Gouden Film behaald. Afgelopen zondag werd de 100.000e bezoeker verwelkomd. In de muzikale familiefilm van de Club van Sinterklaas strandt de stoomboot onderweg naar Nederland door de komst van een papegaai en is het nog maar de vraag of pakjesavond door kan gaan. Regisseur en scenarist Martijn Koevoets behaalt met zijn laatste film in de reeks van De Club van Sinterklaas zijn twaalfde Gouden Film op rij.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot

Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

Over de productie

Martijn Koevoets regisseerde en schreef het scenario voor De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot. In de film zijn er rollen voor Sinterklaas, Coole Piet, Danspiet, Testpiet, KADO, Pietje Fernando, Quinn Bezemer en Aaron Bezemer. De familiefilm is geproduceerd door Jabadoo Pictures in co-productie met Source Investments. De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot is via distributeur Dutch FilmWorks in 120 bioscopen te zien.

Still De Club van Sinterklaas Film De Gestrande Stoomboot

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoombootin de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still De Club van Sinterklaas Film De Gestrande Stoomboot

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Film AwardsGouden FilmDe Club van Sinterklaas Film: De Gestrande StoombootNederlandse films in de bioscoop
ga terug