Ga naar inhoud
Film Awards

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond ontvangt Gouden Film

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond heeft officieel de status van Gouden Film behaald. De muzikale familiefilm van producent Messercola en distributeur Just Entertainment heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. René Froger en zijn zoon Maxim spelen zichzelf in de film en werden verrast met een Gouden Film door regisseur Lucio Messercola én Party Piet Pablo.

Het is de vierde Grote Sinterklaasfilm in de reeks van vijf die deze eretitel heeft behaald. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

René en Maxim Froger met de Gouden Film Award voor De Grote Sinterklaasfilm ©NFF\Friso Spoelstra

Over De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond

In De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond wil Sinterklaas zijn honderdste bezoek aan Nederland vieren. Hij wil ieder kind dit jaar trakteren op een extra cadeautje. Tegelijkertijd willen de Pieten Sinterklaas verrassen met een groot feest dat gevierd wordt met een optreden van één van Nederlands bekendste artiesten. Robbie Reuzel die ook op vijf december jarig is, hoort van de grote plannen van de Sint en is woedend. Het is tenslotte niet de eerste keer dat zijn verjaardag wordt verknald door pakjesavond. Hij verzint een list om Sinterklaas uit te schakelen en maakt hiervoor onder andere misbruik van diens geestige buurvrouw). Zal het Robbie Reuzel lukken pakjesavond te dwarsbomen of ruiken de Pieten onraad en kunnen ze het Sinterklaasfeest redden?

Over de productie

Lucio Messercola heeft De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond geregisseerd naar het scenario van Trui van de Brug. De cast bestaat uit onder meer Robert ten Brink, Martin van Waardenberg, Janny van der Heijden, Martien Meiland, Eva Jinek, René Froger, Maxim Froger, Wesley Mutsaars, Sara Robben, Chris Tates, Okke Verberk, Giovanni Caminita en Stef de Reuver. Messercola Drama heeft De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond geproduceerd. Just Entertainment distribueert de familiefilm die te zien is in 127 bioscopen.

Still De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond 1

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Uitreiking Gouden Film Award De Grote Sinterklaasfilm 2

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om PakjesavondGouden FilmNederlandse films in de bioscoop
ga terug