Ga naar inhoud

Gouden Film voor MISFITDe high school comedy MISFIT heeft afgelopen weekend de status van Gouden Film bereikt. Binnen 2 weken hebben meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. De Gouden Film wordt toegekend door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. De award is vanavond uitgereikt aan Djamila, Donny Roelvink en Jill Schirnhofer tijdens RTL Boulevard. Misfit is de tiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

De trailer die op vrijdag 11 augustus werd gereleased bleek een onvervalste internethit en bereikte in slechts 3 dagen al het record van 270.000 views. De trailer kwam daarmee al snel terecht in de officiële YouTube trending lijst. Voor zover bekend is het de enige Nederlandse filmtrailer die ooit in deze lijst terecht kwam. De trailer is inmiddels al meer dan 1 miljoen keer bekeken.

Misfit gaat over Julia (Djamila) die na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten terugkeert naar Nederland. In Amerika was ze het populairste meisje van haar high school, maar hier in Nederland is ze een ’Misfit’, een buitenbeentje. Haar leven op school wordt door de drie populairste meisjes tot een hel gemaakt. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Haar verliefdheid op een jongen maakt alles nog gecompliceerder en stelt haar voor de vraag: wil ze echt terug of wil ze blijven?

De hoofdrol wordt gespeeld door de in Amerika wonende Djamila, ook bekend van het populaire YouTube kanaal MeisjeDjamila. Zij is met meer dan 775.000 abonnees de grootste Nederlandstalige vrouwelijke YouTuber. Naast het spelen van de hoofdrol is ook haar muziek in de film verwerkt. Andere rollen zijn weggelegd voor Donny Roelvink, Niek Roozen, Gio Latooy, Défano Holwijn, Jill Schirnhofer, Chris Tates, Eddy Zoëy, Bente Fokkens, Jolijn Henneman, Fenna Ramos, Sara Ras en boyband 4U. De film wordt geregisseerd door Erwin van den Eshof (POPOZ, DE LUDWIGS). De film werd geproduceerd door NewBe in coproductie met de Duitse filmproducent en -distributeur Splendid Film en is momenteel in 116 Nederlandse bioscopen te zien. Producenten namens Splendid Film zijn Andrew Ernster, Erik Engelen en Thomas Wolff. Dirk Schweitzer en Andreas Klein (TRAFFIC, GANGS OF NEW YORK) van Splendid Film fungeren als executive producers. Jeroen Koopman is de producent namens NewBe.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=A4qq6g63meg[/embed]

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

MISFIT is de tiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Via het YouTube-kanaal MISFITdefilm kan iedereen op de hoogte blijven over de film.
ga terug