Ga naar inhoud
Nu kijken

Kijk Nederlandse films op IFFR 2022

Op donderdag 27 januari begint de 51e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het festival vindt online plaats tot en met zondag 6 februari 2021. Naast IFFR’s internationale filmprogramma zijn er dit jaar ook weer een aantal Nederlandse producties en coproducties voor het festival geselecteerd. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Still Altijd alles anders

Altijd alles anders

Portret van theatermaker Paul Röttger. De film toont zijn zoektocht naar gelijkwaardige artistieke samenwerking tussen mensen met een grote variëteit in gender, culturele achtergrond, fysieke en mentale gesteldheid, en professionaliteit.

Still Geza

Géza

Een villa in Hillegersberg met speedboot aan eigen steiger, dure wagens – het leven lachte strafrechtadvocaat Géza Szegedi toe. Tot de belastingdienst orde op zaken kwam stellen. Portret van een kleurrijke persoonlijkheid die weigert tragisch te zijn.

Still Hier

Hier.

Vanuit een leegstaand museum reflecteert een aantal jonge vrouwen over transnationaliteit en het leven in diaspora. In een omgeving waar de koloniale geschiedenis nog altijd voelbaar is, navigeren ze soepel en vol zelfvertrouwen tussen politiek geladen overpeinzingen en persoonlijke verhalen.

Still Hyena

Hyena

Licht absurd en surreëel eenmansproject van David Spanish, de cameraman van Drama girl. In zijn eerste regieproject is hij acteur, scenarist, art director en muzikant ineen. Vanachter maskers met holle (of helemaal geen) ogen doet ieder zijn ding.

Still If paradise is half as nice

If paradise is half as nice

In de zomer van 2020 streek kunstenaarscollectief IPIHAN neer op de voormalige locatie van de Beton Centrale Rotterdam. Ze verlieten het comfort van hun studio's om ter plaatse concepten, kunstwerken en uiteindelijk een tentoonstelling te bedenken.

Still Jules Deelder Dead Alive

Jules Deelder: Dead-Alive

In deze gedigitaliseerde 16mm-film zien we het maakproces van het doodsmasker van een nog jeugdige Jules Deelder. Mondini-VanLoo filmde het proces al in 1979, als onderdeel van de Bandaged Poets-serie van de New-Yorkse auteur Ira Cohen.

Still Science around us

Science around us

Na een wild seksfeestje in het appartement dat hij verhuurt op AirBnB, ontvangt Budi een telefoontje van zijn broer in Indonesië: hun vader is opgenomen in het ziekenhuis. In een telefoongesprek proberen vader en zoon de afstand te overbruggen. Ondertussen ruimt Budi de flat op.

ARIV, regisseur van Science around us won tijdens de NFF Talentdagen 2021 de VEVAM Fonds Talent Award voor beste film.

Still Shabu

Shabu

Al praatjes makend hangt Shabu (14) rond bij de Peperklip, het markante wooncomplex in de wijk Feijenoord. Deze zomer zit hij in het verdomhoekje: hij ‘leende’ én crashte oma’s auto en moet de schade tot op de laatste cent terugbetalen. Shabu besluit zijn muzikaliteit, charme en netwerk in te zetten.

Still She

SHE

Via spoken word en krachtige beelden toont SHE het zwarte vrouwenlichaam in al haar glorie en kracht, zonder exotiserende blik. SHE is een interdisciplinair manifest dat de blik op het zwarte vrouwelijke lichaam uitdaagt en de vrouwen die het bezitten in staat stelt de ware schoonheid ervan te zien.

Still So Loud the Sky Can Hear Us

So loud the sky can hear us

Dit portret van een groep Feyenoord-supporters ontvouwt een wereld van geloof, liefde, mededogen en kwetsbaarheid. Terwijl Xausa de 'verloren stem van God' probeert te vinden tussen de stemmen van supporters, vraagt ze zich af hoe de verloren monofonie van oude gezangen kan veranderen in een nieuwe polyfonie.

Still Taro

Taro

Korte film-versie van een app die de maakster als afstudeerproject ontwikkelde, losjes gebaseerd op tarotkaarten. Barbiepoppen en de Lego-versies van Bert en Ernie zijn de hoofdrolspelers.

Nederlandse filmsFilmfestivalsIFFR
ga terug