Ga naar inhoud
Talent

Ontmoet de juryleden van de Talent Awards 2021

Zaterdagavond 11 december zijn de winnaars van de Studentencompetitie bekroond door deskundige jury's tijdens de online Talent Award Ceremonie 2021. Lees hier de juryrapporten.

Rogier 7 DEF

Fentener van Vlissingen Fonds + VEVAM Fonds Talent Award: Rogier Kramer

Rogier Kramer, eigenaar en producent van Dutch Mountain Film, is erkend als opkomend talent en uitgenodigd voor verschillende trainingsprogramma’s, waaronder Rotterdam Lab (IFFR) en Berlinale Talents. Zijn focus ligt op het aangaan van nieuwe samenwerkingen met getalenteerde makers en het produceren van fictie films en series, en hij gelooft in het onderhouden van langlopende samenwerkingen met schrijvers, regisseurs en coproducenten. Daarnaast is Rogier altijd op zoek naar verhalen of karakters met een LHBT-achtergrond, omdat Dutch Mountain Film het voortouw wil nemen in de strijd voor een betere representatie zijn deze groep in het bijzonder.

WITFILM IRIS 4995 384x340

Fentener van Vlissingen Fonds + VEVAM Fonds Talent Award: Iris Lammertsma

Iris Lammertsma (1968) combineerde het gymnasium met een balletopleiding aan Codarts. Gaandeweg verlegde ze haar artistieke focus van choreograferen naar regisseren. Gedurende 20 jaar was Iris als artistiek leider van De Kazerne verantwoordelijk voor vele theater-, locatie- en dansprojecten. Na 20 jaar theatersector was Iris toe aan een nieuwe uitdaging en sinds 2011 is zij, samen met Boudewijn Koole, eigenaar van en producent bij Witfilm.

NFF Wiep Teeuwisse

Fentener van Vlissingen Fonds + VEVAM Fonds Talent Award: Wiep Teeuwisse

Wiep Teeuwisse (1993) volgde de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze woont in Rotterdam waar ze werkzaam is als regisseur van korte animatiefilms. In 2016 won ze de Cristal prijs op het Annecy International Animated Film Festival voor Depart at 22.

Kevin

Fentener van Vlissingen Fonds + VEVAM Fonds Talent Award: Kevin Osepa

Kevin Osepa (1994) is een beeldend kunstenaar uit Curaçao, nu gevestigd in Nederland. In 2017 studeerde hij af van de HKU in de richting Fotografie. Zijn werk draait om zijn Afro-Caribische identiteit in een postkoloniale wereld.

Peter

Keplerfilm Animatieprijs: Peter Lindhout

Peter Lindhout werkte als animator, regisseur en producent van animatiefilms. Hij is IE-jurist en werkte bij het Nederlands Filmfonds als consulent animatiefilm. Hij was interim-directeur van het Holland Animation Film Festival en beleidsdirecteur van het Kaboom Animation Festival. Sinds 2019 produceert hij animatiefilms en series met Keplerfilm en sinds 2021 ook met zijn nieuw productiebedrijf Spotted Bird.

Hans Buying

Kepler Animatieprijs: Hans Buying

Hans Buying is striptekenaar en oprichter van Comic House; een internationale organisatie van stripmakers, cartoonisten en animatoren. Samen met o.a. Wilbert Plijnaar en Piet Kroon start hij eind jaren 80 een animatiestudio en regisseert en produceert sindsdien honderden korte films, series en commercials. Buying was bestuurslid en medeoprichter van de Nederlandse Illustratoren Club (NIC) en de Society of Artists’ Agents Holland (SAAH), beide opgegaan in de BNO.

Sarieke

Kepler Animatieprijs: Sarieke Hoeksma

Sarieke Hoeksma studeerde in 2015 af in Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie in gender studies en filosofie. Momenteel werkt ze als in-house story editor voor producent Keplerfilm en daarnaast rechtstreeks voor verschillende filmmakers en productiebedrijven, waaronder PRPL en Spotted Bird. Bij Keplerfilm werkte ze onder andere mee aan speelfilms als Buladó (Nederlandse inzending Academy Awards, Gouden Kalf voor Beste Film en Best Film New York ICFF), Captain Nova (openingsfilm Cinekid 2021), Pink Moon (verwachte release in 2022) en drie Videoland Academy producties.

Floor

Kepler Animatieprijs: Floor Adams

Floor Adams maakte jarenlang animaties in opdracht, maar is vooral bekend als scenarist/regisseur van de animatiefilm Mind My Mind. De film, die de shortlist van de Oscars bereikte, werd geselecteerd voor 80+ internationale filmfestivals en won meer dan 30 prijzen. Ze richtte onlangs het productiehuis Curious Wolf op, dat zich als doel stelt samenwerkingen tussen makers en producenten te faciliteren om geëngageerde filmproducties mogelijk te maken

Ronald Simons 2021

KNF Award: Ronald Simons

Ronald Simons is filmprogrammeur bij Eye Filmmuseum, filmposterverzamelaar, hoofdredacteur van filmwebsite The Cult Corner en schrijft als freelance filmrecensent voor onder andere De Filmkrant, Preview Magazine en Schokkend Nieuws. Tot zijn lievelingsfilms behoren Black Swan, Funny Games (1997), A Clockwork Orange, The Texas Chainsaw Massacre, The Virgin Suicides en Holy Motors.

Foto

KNF Award: Lisa van der Waal

Lisa schrijft voor de website van FilmTotaal, Cine en FrameLand. Na haar Master Filmstudies en Visuele Cultuur nam ze deel aan een aantal young critic workshops, zoals de summer school over Michelangelo Antonioni van De Filmkrant en de GoCritic! workshop op Animafest Zagreb. Naast schrijven, is Lisa ook filmrecensent voor het culturele radioprogramma GrensGeluiden van BredaNu. De afgelopen jaren was ze jurylid van verschillende KNF- en FIPRESCI-jury’s.

Pasfoto 2 Avinash

NAPA Award: Avinash Changa

Avinash Changa is VR-maker, regisseur, en internationaal spreker op het gebied van immersieve werken. Hij is de oprichter van de prijswinnende studio WeMakeVR, waarmee hij immersieve projecten produceert zoals Ashes to Ashes (2016), Meeting Rembrandt (2017) en Angels of Amsterdam (2021). Angels of Amsterdam is als eerste Nederlandse VR-project geselecteerd voor de competitie op de 78e Biënnale van Venetië.

Filmkitchen ineke

NAPA Award: Ineke Kanters

Ineke Kanters heeft in 2016 samen met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht. Eerder was Van der Zanden eigenaar van Waterland Film. Alle rechten op de gerealiseerde projecten van Waterland Film zijn overgenomen door The Film Kitchen. Recente producties zijn de lange documentaire Little Man, Time, and the Troubadour van Ineke Smits, de speelfilm Fight Girl van Johan Timmers, winnaar van de EFA Young Audience Award 2019, de internationale speelfilm Verdwijnen van Boudewijn Koole.

Uz MBEQ Bu Zm Yu Zmlvbm Et YX Bw Lm Nvb TQAYXR0 YW Nob W Vud H Mv MT Bk Nz M1 Y2 Et Yj M3 ZS00 MW Jh L Tli Y2 Ut YW Rh M Dc0 OG Vk Mj E0 Lmpw Zw

NAPA Award: Nienke Korthof

Nienke studeerde in 2008 af als Master of Fine Arts aan AKV St. Joost. Vanaf 2005 was ze werkzaam als producent, curator, programmeur van diverse muziek-, film- en kunstfestivals. Van 2012 tot 2015 werkte ze als uitvoerend producent bij Zuidenwind Filmprodukties. In 2015 richtte ze samen met Willem Baptist Tangerine Tree op, een productiehuis gespecialiseerd in creatieve, auteurgedreven documentaires. Hun meest recente project Shabu (2021) won tijdens IDFA 2021 de prijs voor Beste Jeugddocumentaire.

TalentdagenTalent
ga terug