Ga naar inhoud
Stills

Drama Girl

Regie: Vincent Boy Kars
Een jonge vrouw krijgt de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Maar waar begint het verzonnen verhaal en eindigt de realiteit?
Een jonge vrouw krijgt de kans om in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen uit haar leven door deze na te spelen. Leyla (26) wordt de hoofdpersoon in een dramafilm die gebaseerd is op haar eigen levensverhaal. Hierin omringt de regisseur haar met professionele acteurs. Het team onderzoekt gezamenlijk hoe mensen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal. Ondertussen stelt de film de vraag hoe drama, als genre zijnde, ons kan helpen om onszelf en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen.
Titel: Drama Girl
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs DramaRomantiekFamiliebandenExperimenteel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.