Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival maakt genomineerden Debuut- en Studentencompetitie bekend

De genomineerden van de NFF Debuut- en Studentencompetitie zijn bekendgemaakt door het Nederlands Film Festival (NFF). Voor de NFF Debuutcompetitie 2019 zijn 85 producties ingezonden, waarvan het festival 22 producties heeft geselecteerd. Drie genomineerden maken kans op de Filmprijs van de Stad Utrecht die door de Gemeente Utrecht wordt toegekend. Voor de NFF Studentencompetitie zijn dit jaar 104 producties ingeschreven. De genomineerden voor de awards zijn gekozen uit 50 geselecteerde eindexamenproducties. Zij maken kans op de Pathé Tuschinski Award (beste film), de Fentener van Vlissingen Fonds Award (opvallende prestatie van een crewlid) en de Film Producenten Nederland Award (beste producent).


Programma & tickets Debuut- en Studentencompetitie


De filmmakers van morgen maken kans op deze felbegeerde onderscheidingen die op maandag 30 september worden uitgereikt op de Talent Awards Ceremonie in de Stadsschouwburg Utrecht. Tijdens deze ceremonie worden ook de Wildcards van het Nederlands Filmfonds toegewezen.


Jury

De jury van de NFF Debuutcompetitie bestaat uit producent Katja Draaijer, animator Frodo Kuipers en scenarist/regisseur Aaron Rookus. De jury van de NFF Studentencompetitie bestaat dit jaar uit documentairemaker Petra Lataster-Czisch, sounddesigner Vincent Sinceretti, designer en storyteller Noa Jansma en animator Erik Verkerk. Producenten Ineke Kanters en Trent vormen de jury voor de FPN-award.


Nominaties NFF Debuutcompetitie en NFF Studentencompetitie


Nominaties NFF Debuutcompetitie


Nominaties NFF StudentencompetitiePathé Tuschinski Award


Fentener van Vlissingen Fonds Award


  • Huib Dieltjens als maker en bedenker van VERGEET PUNT (Willem de Kooning Academie)

  • Nigel Lievaart voor de regie en animatie van SPEEDY THE TURTLE (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

  • Wladimir van Heester, Jesse van der Pluijm, Remy Mulder en Jana Mucek als producenten van NINGYO (Nederlandse Filmacademie)


Film Producenten Nederland Award


  • Elsemieke Uijen (Nederlandse Filmacademie)

  • Tessel Jonkers (Nederlandse Filmacademie)

  • Wladimir van Heester (Nederlandse Filmacademie)


Alle geselecteerde producties van de NFF Debuut- en Studentencompetitie zijn tijdens het Nederlands Film Festival te zien vanaf 27 september tot en met 5 oktober.


Programma & tickets Debuut- en Studentencompetitie

ga terug