NFF Studentencompetitie

Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun productie aan een groot publiek kunnen presenteren. Jaarlijks vertoont het festival een selectie van de afstudeerproducties van de Nederlandse film- en kunstacademies.

Selectie Studentencompetitie 2022

Wildcard winnaars 2018 Schut

Talent Award Ceremonie

Een jury bestaand uit deskundigen uit de audiovisuele sector maken jaarlijks de winnaars van de NFF Studentencompetitie en de Filmfonds Wildcards bekend tijdens de feestelijke Talent Award Ceremonie. klik op de button om de editie van 2021 te bekijken.

Prijzen NFF Studentencompetitie

Afstudeerders maken met hun producties onder voorbehoud kans op de volgende prijzen

  • De EY Talent Award bestaat uit een geldbedrag van €5.000 voor de volgende filmproductie en een op maat gemaakt coachingstraject.
  • De VEVAM Fonds Talent Award voor de beste afstudeerproductie van het afgelopen jaar (€5.000, beschikbaar gesteld door het VEVAM Fonds)
  • De NAPA Award voor de producent met de meest innovatieve toekomstvisie van het afgelopen jaar (€5.000, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).
  • De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor een opvallende prestatie van een crewlid. De Fentener van Vlissingen Fonds Award bestaat uit een geldbedrag van €7.500, beschikbaar gesteld door het Fentener van Vlissingen Fonds.
  • De KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, voor beste eindexamenproductie.
  • Filmfonds Wildcards voor talentvolle regisseurs. Met dit bedrag krijgen de winnaars de kans om een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm te realiseren (€50.000 beschikbaar gesteld door het Nederlands Filmfonds).
Talent Awards 2021

Winnaars Studentencompetitie en Filmfonds Wildcards 2021

De vijf Talent Awards van de NFF Studentencompetitie en de Wildcards van het Nederlands Filmfonds zijn uitgereikt.

COCON1

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.