Ga naar inhoud

MovieZone Award Nederlands Film Festival 2017

Op dinsdag 26 september heeft de jury de winnaar van de MovieZone Award op NFF 2017 bekend gemaakt tijdens de Talkshow. De winnende film maakt kans om opgenomen te worden in het educatieprogramma van EYE. MovieZone - onderdeel van EYE – presenteert op alle grote filmfestivals de MovieZone Jury: dé jongeren filmjury van Nederland. Met op elk festival een nieuw juryteam, bestaande uit jonge filmliefhebbers, bepaalt de MovieZone Jury welke film met de felbegeerde MovieZone Award wordt bekroond. De MovieZone Jury kijkt gedurende het festival samen heel veel films, gaat in gesprek met regisseurs, acteurs en filmjournalisten, discussieert over de winnende titel en beleeft een filmfestival echt van binnenuit.


De MovieZone Jury
De MovieZone Jury op het Nederlands Film Festival 2017 bestond uit vijf jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud: Kate Hummel, Noa Celie, Matthew Donderwinkel, Jaël van Rossum en Martijn van Wuijtswinkel. De jury nomineerde drie films uit een voorselectie van elf. De voorselectie bestond uit: BRIMSTONE (Martin Koolhoven, 2017), STRANGER IN PARADISE (Guido Hendrikx, 2016), RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN (Steffen Haars/Flip van der Kuil, 2017), BROERS (Bram Schouw, 2017), BROEDERS (Hanro Smitsman, 2017), T\'PADASHTUN (Edon Rizvanolli, 2017), VIND DIE DOMME TRUT EN GOOI HAAR IN DE RIVIER (Ben Brand, 2017), LAYLA M. (Mijke de Jong, 2016), BRAM FISCHER (Jean van de Velde, 2017), MONK (Ties Schenk, 2017) en TULIPANI (Mike van Diem, 2017).

De Winnaar
En de winnaar is... BROERS van Bram Schouw!

Juryrapport
"BROERS is puur en veelzijdig. We konden ons echt in deze film herkennen. Wij leven met de personages mee. Dit komt mede door het goede acteren, het meegaande camerawerk met veel close-ups en de sterke veelzeggende dialogen. Hoe er wordt gespeeld met flashbacks en de verrassende structuur past goed bij het geheel. De film heeft een duidelijk gevoel bij ons achtergelaten en dat hebben de makers erg sterk gedaan."

Nominaties:
BRIMSTONE van Martin Koolhoven: "Dankzij een verfrissende verhaalstructuur blijft deze film je boeien. Een combinatie van top production design en echte locaties zorgt voor een overtuigende setting. De film neemt je mee en stelt intrigerende vragen. Een ervaring om niet te missen."

BROEDERS van Hanro Smitsman: "Prachtige film over het leven van drie broers onderling. De film is een reis die je samen beleeft met de broers. Met prachtige filmlocaties en echte gevoelens. Humor en kwetsbaarheid komen hier dicht bij elkaar."

"We hebben een geweldige vijf dagen beleefd waarin we in een ontzettend vol programma alles van film, televisie en interactive hebben mee mogen maken. We vinden de sfeer op het festival fantastisch en missen het nu al. Niet alleen de films die we hebben gekeken waren ontzettend leuk, maar ook de interviews, meet&greets en q&a’s met cast en crew waren onvergetelijk. De films zijn ontzettend gaaf en het niveau ligt enorm hoog, wat ons juryberaad des te moeilijker heeft gemaakt. We hebben erg veel geleerd en genoten van deze geweldige ervaring. "
ga terug