Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film voor Louis

De documentaire Louis over de totale mens achter bondscoach Louis van Gaal, heeft de Kristallen Film status behaald. De documentaire van filmmaker Geertjan Lassche heeft ruim 10.000 bezoekers getrokken in de bioscopen en filmtheaters. Louis is de tweede Nederlandse documentaire die dit jaar bekroond is met een Kristallen Film Award. De award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Makers van documentaire Louis met houden Kristallen Film Award vast V.l.n.r.: Janneke Doolaard (producent), Arthur van den Boogaard (schrijver), Geertjan Lassche (regisseur), Mario Steenbergen (editor) en Matthijs van de Laar (productiemanager).

De documentaire Louis is een portret over de ontwikkeling van het fenomeen Louis van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de mens achter het veelbesproken imago. Drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd. Samen met nationale- en internationale voetbalsterren, zijn vrouw en dochters blikt hij terug op zijn kleurrijke leven.

De documentaire Louis werd door Geertjan Lassche (Brommers kiek’n) geregisseerd. Deze productie is een initiatief van Omroep MAX in coproductie met DOXY Films en is mede tot stand gekomen dankzij de financiële ondersteuning van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Filmproduction Incentive, NPO-fonds en CoBO. Dutch FilmWorks brengt Louis uit in ruim 100 bioscopen en filmtheaters.

Still Louis

Deze film ook zien?

Naar Louis in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Louis st 2 jpg sd high

Kristallen Film Award

De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Voor een Nederlandse film die tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes verkoopt, wordt de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film door het Nederlands Film Festival, het Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend.

Film AwardsKristallen FilmLouisDocumentaire
ga terug