Ga naar inhoud
NFF Extended

Eerste namen NFF Extended 2022 bekend

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. Praat mee en blijf op de hoogte tijdens de volgende sessies van NFF Extended op 7 en 28 april. De eerste namen zijn inmiddels bekend: Karen Palmer, Klasien van de Zandschulp, Lilian Stolk, Arjon Dunnewind, Caspar Sonnen, Abner Preis en Anna Serner.

Vandaag is je laatste kans om een gratis ticket te kopen voor de NFF Extended: Hybrid Spaces van 7 april. Benieuwd wie er komen spreken? Storyteller Karen Palmer geeft de keynote live vanuit Jamaica. In haar immersieve filmbelevingen word je met behulp van kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning bewust van de eigen onbewuste gedrag. Ze legt in de keynote uit hoe hybride denken je blikveld verruimt. Klasien van de Zandschulp en Lilian Stolk van affect lab vertellen over hun experimenteren met hybride kunst en programma’s. Arjon Dunnewind van IMPAKT bespreekt hun ontwikkelingen op het gebied van participatieve livecasting. Caspar Sonnen komt namens IDFA DocLab vertellen over de best practices voor hybride platforms en nieuwe expositievormen. De middag wordt gemodereerd door multimediakunstenaar Abner Preis, die in zijn werk augmented reality, virtual reality, performance en videokunst gebruikt om op simpele en toegankelijke wijze verhalen te vertellen.

De NFF Extended bijeenkomst van 28 april is onderdeel van de conferentie ‘Naar een nieuw perspectief in film en TV’, een initiatief van platform Point of VieW. Die dag staan we stil bij het rapport 'Beter is nog niet goed' van stichting Vrouwen in Beeld. Daarnaast bespreekt Anna Serner - CEO van het Zweeds Filminstituut (SFI) van 2011 tot 2021 en nu consultant voor verandermanagement - het belang van gendergelijkheid en gelijkwaardigheid. Anna is een drijvende kracht achter verschillende initiatieven, zoals het evenement ‘Take Two: Next moves for #MeToo’ dat ze in 2018 organiseerde in samenwerking met het filmfestival van Cannes. Met de aanwezigheid van vijf ministers van Cultuur uit verschillende landen markeerde die bijeenkomst een betekenisvolle verschuiving op internationaal niveau voor gelijkheid in de filmindustrie.

Meer informatie over het dagprogramma en de sprekers volgt in de loop van april. Bestel nu vast je gratis ticket, dan weet je zeker dat je erbij kunt zijn.

NFF20210928 NFF om tafel Wie vertelt wie bepaalt Joke Schut 2931

Datum: 28 april
Tijd:
15:30 - 18:00 (programma + borrel)
Locatie:
EYE Amsterdam, IJpromenade 1

ga terug