Ga naar inhoud
Nu kijken

Kijk Ons: Speciale voorpremières van Goodbye Stranger

Van 15 tot en met 23 april organiseert Kijk Ons speciale vertoningen van de speelfilm Goodbye Stranger in filmtheaters door heel het land. Goodbye Stranger vertelt het zomerse, bitterzoete verhaal van de jonge en succesvolle Paul die probeert te ontdekken waar het nu echt om draait in het leven. Tijdens de Kijk Ons-voorpremières leert het publiek meer over de makers in de vorm van een Q&A of gaan de voetjes van de vloer tijdens het muzikale randprogramma. Een overzicht van de deelnemende filmtheaters plus kaartverkoop is te vinden op www.kijkons.nu.

Goodbye Stranger st 1 jpg sd high Photo by Ton Peters ©Ton Peters

Over Goodbye Stranger

Grootstedelijke millennial Paul (gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Martijn Lakemeier, bekend van o.a. Oorlogswinter en De Oost) heeft het goed voor elkaar: hij is jong, bizar succesvol als playlist curator, heeft een geweldig appartement, dito vriendin, en sleept een felbegeerde promotie binnen. Wat wil hij nog meer? Als de promotie onzeker blijkt, is dat precies de vraag die bij Paul gaat knagen. Door de zinderende straten van zomers Amsterdam volgen we Paul die ronddoolt op hippe feestjes en in pittoreske platenzaken. Spontane ontmoetingen en ongemakkelijke confrontaties met zijn verleden zetten hem aan het denken over wat hij nu echt wil met zijn leven.

Goodbye Stranger is een bitterzoet verhaal over grenzeloze ambitie, de druk om succesvol te zijn en de vraag wanneer je tevreden bent. Dit sfeervolle en muzikale speelfilmdebuut van regisseur Aaron Rookus, naar een scenario van Wander Theunis, ging in première op het International Film Festival Rotterdam en is vanaf 20 april in de filmtheaters te zien.

De film speelt zich af in één dag en ik wilde Paul daarbij zo dicht mogelijk op de huid zitten zodat het publiek echt zijn energie, de dynamiek en de druk van de grote stad voelt.”
--Regisseur Aaron RookusPortret Aaron Rookus

Over Kijk Ons

Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door het hele land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlandse artistieke film ons te bieden heeft. Kijk Ons staat voor kwaliteit, avontuur en vernieuwing. Kijk Ons zet de spotlight op de makers van deze films en organiseert daarom altijd inhoudelijke extraatjes bij een vertoning, zoals een Q&A of een interview met cast of crew.

Kijk Ons is een initiatief van het Nederlands Film Theateroverleg, Filmfonds, Eye Filmmuseum, Nederlands Film Festival, Filmkrant en de Nederlandse filmtheaters. Eerder waren er Kijk Ons-edities met de films El Houb, Met Mes, Kom Hier Dat Ik U Kus, Nr. 10 en Love in A Bottle.

Still_Goodbye Stranger

In een filmtheater bij jou in de buurt

Bekijk via de knop hieronder waar je Goodbye Strangerkunt zien en bestel direct je tickets!

Goodbye Stranger st 6 jpg sd high Photo by Ton Peters

Kijk Ons

Wil je meer weten over Kijk Ons? Of ben je benieuwd naar eerdere edities? Lees dan meer via onderstaande knop.

Kijk OnsBioscoopGoodbye StrangerMartijn LakemeierAaron Rookus
ga terug