Ga naar inhoud
Nu kijken

Nederlandse films op Kaboom Animation Festival

Dol op animatie? Dan voel je je helemaal thuis op het Kaboom Animation Festival, in Utrecht en Amsterdam van 24 maart t/m 2 april. Op het festival zijn nieuwe Nederlandse animaties te zien, maar ook klassiekers, VR-installaties en games die je niet mag missen. Wij zetten voor je op een rij waar je moet zijn!

Still_Fly

Dutch Shorts 1: Be Gone, Issues

Elf korte films van eigen bodem! Met onder andere Fly van Patty Stenger, Nobody van Job, Joris en Marieke en Dog Days van George Hampshire.

Still_Hoeba

Dutch Shorts 2: The Great Melting Pot

Een verzameling van maar liefst 14 Nederlandse korte animaties! Onder andere NFF-premièretitels Diafonie en Hoeba! komen voorbij.

Still Dollywood

Kaboom Classics: Dollywood

Een exclusief kijkje achter de schermen van Dollywood, de legendarische Nederlandse poppenfilmstudio. Dollywood was in de jaren 40-70 één van de grootste animatiestudio's van Nederland en maakte honderden televisie- en bioscoopcommercials voor een internationaal publiek, waarvan er vele in de prijzen vielen.

Still The Interview

Start Me Up: Debuts of Masters

Tijdens dit programma zie je de debuutfilms van gearriveerde animatiemakers. Er zijn drie Nederlandse producties te zien: Gerard van Evert de Beijer, Psychoderche van de Frans-Nederlandse Monique Renault en The Interview van Oscar-winnaar Michael Dudok de Wit.

Games & installaties

De games en installaties op Kaboom zullen je entertainen, inspireren en kippenvel bezorgen. En dat vanuit het comfort van onze gaming areas in Utrecht en Amsterdam. Er zijn ook een aantal Nederlandse producties te beleven!

ga terug